By: datin haryati laham

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 31-Aug-2009 16:15 Email | Share | Bookmark
caramel koko berlapis

 
 
 
[b]Sempat juga cuba buat puding caramel koko berlapis ni, kerana teringin sgt nak rasa koko dia tu, waduh apalagi, operasi, lepas malam waktu berbuka,lepas kuie lapais bendera msia aritu, lapis lagi puding ni, saja nak try test, kalau tak jadi, telan jelah. Tapi rasa2nya jadi kut, hehe, inipun baru je belajar.Nak cuba resepinnya boleh no problem, telur 6biji,(asing 3 satu bekas) , susu cair 2 tin(banyak tu), esen vanilla,koko 2 sudu besar, (elok ditapis dulu ,nanti berketul2), pukul telur dulu hingga kembang, masukkan gula(adjust jgn manis sgt, dahlah gula takde), esen vanilla,susu,begitu juga yg satu lagi. Pastu, bagi 2, masukkan koko, kena kukus, sebelum tu panaskan gula hangus dulu, baru kukus,selapis,selapis hingga habis semuannya.



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net