By: datin haryati laham

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 29-Aug-2009 16:20 Email | Share | Bookmark
kuih lapis bendera malaysia,variety colour

lapis veriety color
 
 
Salam semua, ni tengah mood puasa dan masih lagi di awal2 bulan ramadhan, tulah gamaknnya segala aktiviti di kurengkan,maklumlah menghormati, tapi aktiviti masak memasak dan cuba mencuba di rumah saya nampaknnya aktif .Nak dijadikan cerita maka ternampaklah kuih lapis di blog chef liza yang femes tu, maka teringin lah nak cuba,tapi saya 'adjust' sikit tang warnanya tu, supaya nampak meriah, ala-ala bendera msia, (his mana bendera ada warna hijau)..ahhh tak kiralah, janji 'mari'warnannya, So ini lah hasilnnya for first time

MERDEKA,MERDEKA,MERDEKA!!!!!!!!!!



[b] Pada mulannya saya sangkakan,a'hhh tentu tak jadi, tak melekat , sbb dulu2 pernah cuba,tapi tak jadi, so buang kat tong sampah, nyampah tgk sbb takjadi,puas jugalah meneka dlm kesamaran, lalu my daughter kata, kalau tak jadi, esok kena beli lah nampak gayannya.Dlm bulan poisa ni, nampak kaler2 tu, ehmmm, mcm best jer!!!, apalagi tgk pulak resepi org2 yang dah terrer, tak boleh jadi ni.Kalau nak resepi, nantilah saya masukkan dlm ni, lupalah pulak,emmm, tepung gandum,tepung beras,tepung kastad/jagung, esen vanilla,pewarna merah atau apa lah, santan pekat 4cwn,bahagikan kpd 2 bhg,satu bhg letak warna merah, satu bhag lagi letak warna hijau, pastu kena kukus, selapis selapis guna kan senduk,mak aiii, kena sabor jang,buat lah sampai habis lapis semua.[b][b]


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net