By: datin haryati laham

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 17-Jun-2009 01:59 Email | Share | Bookmark
Daisy Shantung

daisy shantung
tangan daisy shantung
 
 
Sekarang ni dah mula sibuk dgn baju, tempahan, beading tak henti-henti, sampai dah kering idea nak buat . Mata pun naik kelabu asap, takkan nak duk goyang kaki je tgk org buat, saya pun nak jahit juga,jika ada kelapangan memang saya akan turun padang sekali , saya bukan seperti yang di sangka atau yang di anggap, hanya pandai memerintah jerrrr , hisss,

So koleksi kali ini adalah milik Cik Rafidah dari Citybank yang mahu bajunnya dijahit labuci tema bunga, dengan sutera shantung yang menarik warnannya, memang menyerlah beading dijahit dileher dan tangan berbanding kain yang bercorak-corak atau bunga2. Material ini saya beli di luar negara

Kain sutera shantung ini amat popular dengan koleksi warnannya yang berbagai, cantik dipadankan dengan sutera thai yang berona petak2 atau bunga,tetapi padanan ini tidak sesuai digandingkan dgn ciffon yer!!!

Tekstur kain yang agak plain dan keras ,ia sesuai dibuat baju kurung,blazer.kebaya,senang dijahit,berbanding ciffon yang memerlukan tahap kesabaran yg unggul
.








View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net