By: datin haryati laham

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 10-Jun-2009 02:38 Email | Share | Bookmark
Lawatan ke kilang percitakan di KARANGKRAF/Nostalgia MIDI

press conference
Editor eizan bersama Kak K
 
Finalis mendgr taklimat dari richie
richie rachman
 
kak mona tgh skodeng midi buln June, ambik satu free
mesin2 yg terdpt di kilang
pekerja sdg mengatur majalah yg siap di cetak tuk di bind
mesin cetak yg canggih
nmpk tak gulungan kertas putih besar, yg blum dicetak lagi, mak
para finalis
 
 
 
Ola semua, kali ini saya ingin berkongsi bersama satu pengalaman yang saya suka dimana ia merupakan lawatan berupa pengetahuan iaitu Lawatan ke kilang percetakan di Karangkraf di Shah Alam.kerana tidak semua orang yang dibenarkan masuk kedalam situ dan selama ini pun kita tidak dapat membayangkan bagaimana proses2 percetakan majalah2 yang cantik2 itu di buat begitu rupa termasuk majalah Nona,Wanita,Midi,Keluarga,Mingguan Wanita, dll. Bukankah ini satu pengalaman berharga.
Dari sesi penggambaran di studio, dibawa ke editor untuk diedit gambar2, di hantar untuk dicetak, semua memerlukan kepakaran agar pembaca tidak merasa jemu. Dan hasilnya ialah gambar2 yang menarik, cantik kerana di Karangkraf ia mempunyai segala mcm peralatan percetakan yang canggih manggih dan pekerja yang agak ramai jumlahnnya. Anda juga boleh menempah kad ucapan,profile perniagaan andan, banner, bunting, kad hari raya,kalender yang dimuatkan gambar anda sendiri,keluarga,hingga ke kad kahwin dan juga kad perniagaan. Lihatlah foto2 yang sempat saya rakamkan disini semasa sesi perkenalan bersama wartawan pada 9hb

Selain dari itu, aktiviti saya ialah foto session untuk 10 finalis NOSTALGIA MIDI PAD 18HB JUL nanti, di taja oleh Puan Kamariah pemilik penuh Pro Rzac.Suasana agak gamat dan kecoh dengan para finalis pada hari itu. Seawal 8.00 pagi kami kena berkumpul di sana, breakfast dan makeup serta memakai baju dari penaja. Itu yang mengambil masa lama . Selepas itu kami dikenalkan kepada para wartawan dan juga pemilik Pro Rzac serta majlis penyerahan penajaan kepada editor MIDI iaitu Eizan Ariffin,
Selepas itulh kami dibawa melawat kekilang dan selepas itu kami diberi taklimat oleh perunding fesyen ,Richie Rachman berkenaan majlis pada 18hb nanti. Turut memberi ucapan ialah Puan Firdaus Dato Hissamuddin selaku penerbit eksekutif dimana saya di maklumkan ia adalah milik ayahnnya iaitu Datuk Husamudin Yacob.


(kak mona- adik kpd Datin Seri Maznah Rais, tgh dok skodeng majalah MIDI di stesyen terakhir,sblum diedarkan kepada umum-keluaran 15hb June,2009)


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net