By: datin haryati laham

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Saturday, 29-Aug-2009 16:20 Email | Share | | Bookmark
kuih lapis bendera malaysia,variety colour

lapis veriety color
 
 
Salam semua, ni tengah mood puasa dan masih lagi di awal2 bulan ramadhan, tulah gamaknnya segala aktiviti di kurengkan,maklumlah menghormati, tapi aktiviti masak memasak dan cuba mencuba di rumah saya nampaknnya aktif .Nak dijadikan cerita maka ternampaklah kuih lapis di blog chef liza yang femes tu, maka teringin lah nak cuba,tapi saya 'adjust' sikit tang warnanya tu, supaya nampak meriah, ala-ala bendera msia, (his mana bendera ada warna hijau)..ahhh tak kiralah, janji 'mari'warnannya, So ini lah hasilnnya for first time

MERDEKA,MERDEKA,MERDEKA!!!!!!!!!!



[b] Pada mulannya saya sangkakan,a'hhh tentu tak jadi, tak melekat , sbb dulu2 pernah cuba,tapi tak jadi, so buang kat tong sampah, nyampah tgk sbb takjadi,puas jugalah meneka dlm kesamaran, lalu my daughter kata, kalau tak jadi, esok kena beli lah nampak gayannya.Dlm bulan poisa ni, nampak kaler2 tu, ehmmm, mcm best jer!!!, apalagi tgk pulak resepi org2 yang dah terrer, tak boleh jadi ni.Kalau nak resepi, nantilah saya masukkan dlm ni, lupalah pulak,emmm, tepung gandum,tepung beras,tepung kastad/jagung, esen vanilla,pewarna merah atau apa lah, santan pekat 4cwn,bahagikan kpd 2 bhg,satu bhg letak warna merah, satu bhag lagi letak warna hijau, pastu kena kukus, selapis selapis guna kan senduk,mak aiii, kena sabor jang,buat lah sampai habis lapis semua.[b][b]


Wednesday, 12-Aug-2009 02:04 Email | Share | | Bookmark
orange meridian

 
 
 
Assalamualaikum semua kawan2 , saya mengucapkan Selamat Berpuasa untuk semua diluar sana ya. Semuga Ramadhan kali ini membawa seribu keberkatan dan seribu makna kepada anda.Berpuasalah dgn hati yang bersih dan ikhlas, muga doa kita diperkenankan.
Untuk koleksi nak raya ni, saya tunjukkan orange meridian, hasil sikit sebnayak ciplak juga, tapi saya ubah2 lah sikit here and there, kredit lagi pada "dia" yang saya rasa ciptaannya memg cantik.Koleksi yang ini dijahit pada kain cifon yang lembut dan menarik warnannya,gandingan warna biru ( dulu saya pernah fikir,la biru ngan oren,masuk ke) tapi sekarang saya memg tahu yang gandinngan itu memg menghasilkan rona warna yang naik dan gunakan juga koleksi manik yang bagus, supaya ia mengelip2 dan tahan lama, so silalah cuci mata di bulan puasa ini dgn "orange Meridian"
[/size]





Jangan sampai terpusing pulak tgk koleksi ini, bagi yang ingin menempah, cuba tel saya dulu yer dan hantarkan cepat2 jgn lewat sgt


Saturday, 1-Aug-2009 01:53 Email | Share | | Bookmark
Green Crumble Flora

baju cik fifah juga
 
 
View all 4 photos...
Mengambil inspirasi dari seseorang beaders yang saya kagum dgn hasil kerjannya, fuyyo, saya pun tirulah sikit, jgn mare yerrr!!! tapi hasilnya taklah se'mebeles; hasil kerja beliau, dan kalau boleh memang saya nak dia bekerja di butik saya yang baru nanti (akan di umumkan pembukaannya),

Yang ini juga adalah baju cik fifah, hijau dari kain ciffon lembut, berbatu-batu penuh dibadan.Dengan lengan besar ala2 saloma gitu, beliau memg suka dgn baju ini dan belum tgk lagi beading tu, harap ok ler, jgn tokeh je syok sendiri,
Untuk hari raya ini saya masih lagi boleh lah mengambil tempahan , kesian, insyaalah , sesiapa yg menghubungi saya tu,





[


Friday, 31-Jul-2009 09:24 Email | Share | | Bookmark
Cherry Blossom Cik Fifah

Cherry Blossom
 
 
Herrrrm,,, asyik busy dgn aktivi di luar, bukan bermakna saya pencen dah menjahit manik dan labuci, yang tu kan tetap maintain , ada masa jer, saya akan teruskan hobi saya tu dgn byk lagi design2 yang melotop, hehhe,

So yang ini baju customer juga , cik fifah, simple je, tak mau heavy, nanti kata dia ,org lebih nampak baju tu lebih dari tuan punya baju.....Tak dapek den nak tolong!!! So tengok2 lah yer, kut berkenan di hati...
.
[b]





Monday, 27-Jul-2009 04:10 Email | Share | | Bookmark
MALAM HOLLYWOOD DAN BOLLYWOOD, GEMPAK

 
 
 
View all 18 photos...
!! Semakin dekat kita nak berpuasa semula, rasannya cepat masa berjalan dah nak ramadan, Saya bersyukur alhamdullilah dijumpakan lagi dgn bulan ramadan yang mulia nanti..insyaaalah!!!

Ini lah dia haiii..... pada 23hb julai lepas, bertempat di Sri Pan Pacific juga ,kami mengadakan malam gala Hollywood dan Bollywood. So semua kawan2 kebanyakkan nya ada. Event ini diselenggarakan oleh Datuk Atikah, dan Datuk Paduka Datin Seri Hashimah, tokey La Cucuq, kalau lah semua lalu di KLCC tu, nampakkan La Cucuq tu , dialah yang empunya nya.

Majlis bermula pada 8.00pm, ketibaan vvip semua, dan nampaklah kawan2 lama, Datin Hanizah dari jabatan dlm negeri, Putrajaya (Saloma), Datuk Rosnah, Datin Norlia, dan ramai lagi kwn2 dari BSN dtg menyerikan majlis yang gempak dan penuh "Happening".

Ada juga bang Ritchie Rachman dari press,Shamin Manja, Syed Ekhsan, Linda Alkudri,
Linda Jousof, Tini Spa,Aby, Rafidah, Mimi,Izan,Ehhhhhh Ramailah.....

Seronok tgk mereka menari cha-cha,rock n roll, twist, dangdut hissss semua aleee maa.

Hingga ke jam 1.00 pagi pun masih lagi tak mau meninggalkan tmpt menari, lepas gian lah,gamaknnya ,nak menari di tempat terbuka dah tentu tak boleh, nanti masuk paper maaaaaa!!!!

[/b][/size]






(AMBOI RITCI RACHMAN TGH SYOK BERDANGDUT)



(SYED EKHSAN DAN LINDA ALKUDRI SDG MENARI BOLLYWOOD)


Menang lagi, jangan mare lah,dpat kain sutera christian dior

[b]





mak of t nyah of t year, hehhe[b]


[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net