By: datin haryati laham

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Monday, 31-Aug-2009 03:58 Email | Share | | Bookmark
Baju Cik mimi

cokelat crumble mumble
 
 
View all 4 photos...
Hemmmm, banyak hari juga buat yang ini, cokelat hazelbrown kepunyaan cik mimi,dgn patern yang di mahukan, crumble mumble.Patern ini menggunakan agak lumayan manik dan labucinnya,keran bersusun dan bertindih rapat, hehehhe,kainnya yang lemah gemalai,tapi akhirnnya siap lah juga, sebenarnya 2 pasang, tapi yang satu lagi lum sempat di ambil fotonnya, nantilah sekali saya editkan entry kedalam,tgh sibuk kaki dan tgn, hehhe,kaki takdelah,







Monday, 31-Aug-2009 03:19 Email | Share | | Bookmark
Cleopatra Diva

 
 
 
View all 4 photos...
Salam semua, silalah lihat koleksi terbaru dari butik kami, dengan fabrik cifon yang saya beli di luar negara,berkilat-kilat, merun warnannya, hemmmm, saya pun suka dgn design yang ini, rasa macam nak pakai tuk hariraya,. Banyak lagi koleksi kami yg'ready made' di butik, bagi mereka yang dah tak ada masa nak menempah, beli siap ajalah sama aja kut, Dengan design manik dan labuci yang penuh dileher,menjadikan baju ini begitu ekslusif dan 'glamer',sesuai tuk dipakai di majlis2 hari raya atau rumah terbuka, silalah,silallah skodeng



Lepas ni pulak kita lihat koleksi baju cik mimi yang meminta saya menjahit manik dan labuci dibajunnya.Bajunnya yang penuh dgn crumble mumble,jenuh juga menjahitnya u!!!!!.Teruskan melihat2.....

[b]

Quote:
baju yang ini special sikit, harga RM 800 b4 disakaun


Sunday, 30-Aug-2009 16:24 Email | Share | | Bookmark
jalan-jalan cari pasu dan 'Bali' stone.

 
 
 
View all 16 photos...
Hai saya memang teruja dgn penemuan saya baru2 ini,lawatan saya ke kedai koleksi Bali, yang menjual artifak2 dari Bali, dan juga ukiran2 bermutu tinggi dari Bali dan Borobudur. Ini bertepatan dgn konsep kedai baru kami yang akan di buka tak lama lagi dimana saya mengimpikan konsep Bali, sepenuhnya, samada Salon, butik dan cafe, One stop centre .Tunggu.............dari ukiran di kayu, batu, dan hiasan air yang berlatar belakang Bali amat menjadi idaman dan demand pada masa sekarang.Selera saya lah, tak tau pula org lain.

Ada yang mengatakan, tak elok dgn hiasan2 yang sebegitu dan bla,bla,bla, tapi bagi saya pula iannya hanyalh sekadar hiasan dan kebudayaan, tiada kena mengena dgn kepercayaan saya. Entahlah, mungkin sya ini terlalu seni orangnnya, dan saya menila[[b]/b]i seni itu secara global, bukan hanya seni turun temurun melayu sahaja, Kalau nak dikata seni turun temurun, galur salasilahnnya keluarga saya, disini lah juga berakhirnya, Javabali yang sekarang amat popular!!!!


Keunikan masyarakan Javabali ini ialah, mereka mempunya kemahiran (curving) yang tinggi,mengukir,membuat ukiran di atas 'sand stone',buluh, kayu jati,dan tempurung. Malah apa jua pun bisa aja diukir menggunakan tangan, angklung, malahan lukisan minyak di canvas juga, dibuat barongan, sarung kuda kepang (dulu masa saya kecil dikampung, pertunjukkan barongan ,kudakepang, amat ditakuti, dan pantangnnya jgn pakai baju merah, nanti kena kejar)dan mereka juga boleh juga menjat setinggi pokok kelapa dgn hanya menggunakan tangan dan mengambil buah kelapa serta memgupas kelapa dgn hanya menggunakan gigi shj......mak aiii, boleh buat ke org biasa...........Dan satu lagi keunikkan mereka ialah ukiran perabot kayu jati oleh masyarakat Jepara,Jawa Tengah, diantara Bandung ke Jawa Timur, aduhai, ukirannya cantik2 dan sgt halus,boleh menghasilkan set meja makan yg tahan kualitinnya........................





http://srv.fotopages.com/2/20976058.jpg
[/img]





(saya melihat pada lukisan dibelakang bukan pd patung hindu )






(seronok dapat ada buai mcm ni di rumah atau di halaman kan)


[b](saya dah jumpa payung ini, dgn harga RM 280, sekaki panjang)[b]


Sunday, 30-Aug-2009 15:36 Email | Share | | Bookmark
kebaya adinda

KEBAYA ADINDA
 
 
View all 4 photos...
Aduhai sayang seribu kali sayang, projek untuk baju ini yang datang agak terlewat, tapi apa salahnnya jika memberi sentuhan kecundang pada baju ini yang pada mulannya biasa2 aja,tapi setelah di letak manik dan labuci, beginilah hasilnnya,. Koleksi baju lama saya yang di beri sentuhan oleh staf saya, lalu menjadikan baju ini bernilai hargannya,hanya dari dari kain songket pakistan, yang biasa,berapa agaknnya jika hendak diletakkan harga bagi baju ini, ada pendapat ?,Jom kita cuci mata dibulan puasa ni





Saturday, 29-Aug-2009 17:12 Email | Share | | Bookmark



[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net