By: datin haryati laham

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 7-Oct-2009 03:51 Email | Share | | Bookmark
Koleksi Krismas Tree

 
 
 
View all 6 photos...
]Teramatlah saya berbesar hati dgn koleksi pinggan mangkuk saya yang ini tau, merry krismas punya koleksi, untuk tatapan umum,nak dipakai, kena tunggu musim krismas lah kut agaknnya, yang saya ada cuma tea set,teko,cawan susu,sudu dan tempat letak gulanya, . Pinggan ,piring,mangkuk, tak ade lagi, tgk lah musim jln2 cari makan yang lain, mungkin boleh beli,jika ada kelapangan.
Yang ini juga adalah eksport kualiti yer, walaupun dibuat di malaysia, tapi tak apalah, asalkan cantik dimata saya, sebab pada saya setiap yang cantik ,menarik itu adalah anugerah, bukan untuk di jaki atau di dengki, begitulah saya menilai seni,kecantikkan,tapi mungkin lain org lain sudut pandangannnya yer!!! .
So entry ini saya namakan Spode, krismas tree collection,








Saturday, 3-Oct-2009 10:58 Email | Share | | Bookmark
Koleksi pinggan china Pink kaler

 
 
 
Salam semua rakan2 di siber, masih lagi berhari raya yerrr!! Syoknnya Hariraya kan, semuga bertemu lagi kita diraya yang akan datang,insyaallah......

Kali ini saya nak masukkan entri yang mana koleksi china yang cantik berwarna pink lembut disulami warna pastel, sangat menarik hati saya (tak taulah org lain, syok sendiri ni),asalnnya set ini saya nampak di sekitar pekan dikampung saya semasa jalan2 di suatu petang bersama dgn anak buah saya, sofeana.....

Maka mata saya tertumpu pada satu rak2 disudut belakang kedai apek tua ni, haiyaaa, apa pasal lu org tanya lama punya balang, sini baru punya balang ale manyak maaaa,.....

Dan saya tidak langsung peduli kata2 apek tu, dan saya terus menyusun satu persatu koleksi ini, teko,mug + penutup,piringnya, mangkuknya,sudunnya, mcm org baru jumpa harta karun. Saya tau ramai juga yang telah ada set china ini, mcm cik mat kita, ada rasannya

Bolehlah tgk2 kalau suka, bukan nak jual, cuma untuk pameran heheh, tak pek nak tolong






Thursday, 1-Oct-2009 16:39 Email | Share | | Bookmark
Koleksi Antik Roses R Red

 
 
 
View all 4 photos...
Tersebutlah alkisah juga pencarian ku yang tak sengaja semasa Hariraya, jalan punya jalan, terjumpalah set cawan dgn penutup ini disebuah kedai lama2 dulu (semasa kecil lagi dah ada kedai ni), di kampung saya, alamak terus saja saya ambil buat koleksi, sapu semua kasi habis.

i

Dikedai apik ni terdapat berbagai2 koleksi cawan,pinggan lama yang masih lagi diminati dan dicari orang sehingga sekarang dan susah juga nak dapat.Nasib baik lah kalau dapat set penuh dgn harga yang murah,


Sebenarnnya minat kumpul pinggan lama tetiba datang setelah saya melihat koleksi pinggan lama yang cantik2 di satu tempat si sekitar bandar dikampung saya, lalu saya berfikiran jika dijadikan koleksi atau diguna untuk kegunaan seharian pun apalah salahnnya,


Yang ini kan nanti , ada lagi koleksi set tambahannya, menjadi pelengkap koleksi bunga ros ku


Sunday, 27-Sep-2009 05:20 Email | Share | | Bookmark
Rumah Tuk Cik

 
 
 
View all 4 photos...
Ini lah rumah Tok Cik saya di kampung yang 'maintain' setiap tahun lebaran berlalu, Ini juga merupakan rumah persinggahan pertama kami sekeluarga untuk setiap lawatan ziarah pada hariraya kedua. So kalau tak singgah tak sah tau!! batal raya, ini adalah upacara kemestian,
Rumah fesyen lama ini adalah diantara yang masih lagi tinggal di Kampung itu, dimana rata -rata masyarakatnnya terdiri dari orang lama2,dan juga dipenuhi dgn rumah2 lama damas, keturunan Bugis,jawa lama2 dulu.Itupun dibahagian belakang rumah Tok cik saya ni, sudah di ubahsuai sikit untuk kesenangan atok ni, supaya tidak turun naik tangga


Haaaa, yang itu pulak fesyen dapur kayu zaman penjajah, masih lagi digunakan olek tok saya ini yang memg tidak mau menggunakan dapur moden walau pun telah disediakan oleh anak2 beliau. Begitulah alkisahnnya

Tersebutlah kisah juga, saya yang berminat dgn seni ni (semua org sedia maklum kan),membelek lah koleksi pinggan di rumah tok saya ni, nak mintak segan, nanti dulu, tapi saya dah nampak dah, begitu juga dirumah makcik2 saudara saya yang ramai tu, heheh, jeng,jeng,jeng, nanti lah , siap yer, sya nak dtg lagi ,mengemis kasih,hahahah
,pada makcik saudara saya, untuk melengkapka set2 pinggan lama saya yang ada janda,ada duda,ada anak angkat,mak angkat tuk disatukan semula

So tunggu entry saya pasal pinggan pula di blog pun saya akan masukkan juga, dah gila pinggan pulak, kata mak saya,,,,,,




Sunday, 13-Sep-2009 18:27 Email | Share | | Bookmark
La Grande

 
 
 
Dah lama saya nak update baju yang satu ini, tapi tidak kesampaian dan terlepas pandang, dalam kesibukan dgn baju customer sya langsung tidak nampak baju yang ini,, La'Grande nama di beri sedbab manik dan labucinnya lain dari yang lain sikit, kaler orange tu, ramai orang suka rupannya,dan lately ni saya pun suka dgn kaler tu,nampak cerah dan ceria bila kena di kulit,apatah lagi kalau pemakainnya berkulit putih,



[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net