By: datin haryati laham

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Saturday, 5-Dec-2009 02:32 Email | Share | | Bookmark
Kueh Labu bakar

Kueh bakar labu
The labu's is back
Kueh Bakar labu ini memang sedap dan senang dibuat, belilah labu banyak2 buat stok di rumah, sesuai tuk minum petang musim2 hujan ni, dgn air kopi ke, lemon tea panas ke, apa2 jerlah. Yang penting cuba jgn tak cuba. Kalau dah malas tak retilah den nak cerita lebih lanjut.

Selain dari boleh dibuat kueh, Labu ni banyak juga gunannya, boleh buat masak lemak labu kan, sup labu masak tumis air, apa lagi heheh.Kalau nak resepi, ala tgk je kat chefr.
[/size].


Sunday, 15-Nov-2009 17:18 Email | Share | | Bookmark
Bunga Kangkung

 
 
 
View all 4 photos...
[b]Bunga kangkung ni je yang kita ada u, nak buat mcmanaer, tengok org nyaer, lip lap mengelip,banyak bukan apa, malas dan tak sempat lagi meng"hunting', nanti ler hehhehe,tunggu masa dah lapang sikit, dah tak byk kerja kat kedai, bukan kata kedai apek, rumah apek tu kita terjah, hahahhaha Koleksi bunga kangkung ni kan,saya tengok paling popular dan teratas dlm senarai sebab agaknnya ia adalah senarai wajib bagi peserta2, so semua kena ada,tak ada kalu, main jauh-jauh, gitulah agaknnya ekkkkk



Monday, 12-Oct-2009 04:39 Email | Share | | Bookmark
Hadiah dari datin faridah

 
 
 
[b]Hai semua masih lagi semangat mencuci mata, banyak open house yer,lotih raso nya kan, makan ,makan, berucap,hehehh, vip(jgn mare), lebih kurang udah ler, nanti org jemu ala nyampah, so jgn jemu2 saya masukkan entry ini, 'Hadiah dari kawan lama,org lama, Datin Faridah, fr my birthday .
Datin ni kawan sepencucuran air mata,kawan sepencarian(rahsia),eehhh, cukup2.

Koleksi pinggan yang bukan untuk digunakan dik nun, tapiuntuk di gantung di dinding atau di letak ajer di kakinnya yd ada tuhh!.Roses lagikan, dah minat nak buat mcmana,Ada besi set pengantung nya di dinding, tapi tak muat dgn saiz pinggan, so saya kena cari sendiri yg itu, mana nak cari,sekali gantung 3 di dinding.......yg cantik dinding juga jap ehh saya besarkan sikit yerrr[/b]






Yang 3 tingkat tu pulak maybe lah, tempat letak buah-buahan dan sebagainnya, memang cantik dan terimakasih lah yer my dear

[/quote][b]Syamimi- Koleksi2 tu sy pun cari merata2, kena rajin berjalan2,ada yg koleksi emak saya lama.sila lihat blog saya ada byk lagi koleksi.


Sunday, 11-Oct-2009 10:48 Email | Share | | Bookmark
Koleksi Blue Spode dan Churchill

 
 
 
View all 5 photos...

Koleksi Spode dan Churchill saya gabungkan satu kerana motifnya sama ,warnannya juga sama biru klasik, berlatar belakangkan perkampungan inggeris pada zaman dulu2 kala,farm dan juga begitulah persekitarannya.
Ada yang berlatar belakangkan ladang, ada gambar binatang,seperti lembu,anjing ,tapi pada saya itu tak menjadi masaalah, bukan menjejaskan akidah saya pun.Yang penting niat dan iannya hanya lah sebuah pinggan ,sebab saya ni org seni, pada saya yang cantik dan menarik itu bukanlah utk dijaki,di dengki atau di musnahkan, iannya untuk di tatapi dan sebagainnya lah

Set teko dan cawan itu juga tidak datang dari keluarga yang sama, saya carikan pasangannya,contohnnya tempat susu tu,lain dgn mug,dan juga cawan


. Sudu juga begitu, ada banyak juga koleksi sudu china saya tu, saya fikir kalau disatukan warna biru bukankah jadi satu keluarga yg manis biruuuuuuuuu gitu


Saturday, 10-Oct-2009 02:30 Email | Share | | Bookmark
Purple Satin Dress

 
 
 
View all 4 photos...
My purple dress ini adalah koleksi lama saya,dari kain satin yang cantik dan jatuh ,tapi telah diberi sentuhan kecundang oleh pembantu saya yang pandai mereka2 mcm saya juga,ilmu dah diperturunkan , so jadilah macm ni,
Terkadang saya memakainnya untuk majlis-majlis makan malam dgn selendang panjang,.Bila diberi sentuhan yang macm ni, makin menyerlahkan kilauan baju itu dan juga designnya, so pada yang berkenan, nak buat mcm ni bolehlah telefon saya, jgn menidakkan kehendak hati ,mahu tp malu








Kalau di perhatikan betul2 kat pinggang tu mcm ada talipinggang,bertali air fesyen baru maaa, dan juga buterfly yang di atas bunga pink tu, cantikkan, dia seolah menyuntik cerita,bunga dan kumbang .So baju ni jadi begitu ekslusif akhirnnya,[b]


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net